Om oss

To barn, to voksne, lek, latter og et hav av plast?

Som småbarnsforeldre har vi selvfølgelig vært innom en drøss med lekebutikker, fysiske så vel som nettbaserte. Det som slår oss er hvor mange av lekene som er laget av plast. Når man i tillegg ser på alle produktene vi omgir oss med ellers i hverdagen blir den totale plastmengden betydelig.

Skal vår velferd være basert på økt produksjon og forbruk? Uten tanke på miljøet, nålevende og kommende generasjoner?

Man har etter hvert fått på plass et omfattende regelverk for barneleker som skal sikre barns trygghet, et regelverk som sist ble revidert i 2013.  Men i dag produseres fortsatt de fleste plastleker av olje, noe som medfører at det benyttes en rekke kjemikalier ved produksjon, og produksjonen fører til store klimagassutslipp. 

I tillegg er resirkulering av plastleker i hardplast en utfordring siden plastreturordningen i Norge bare er tilpasset emballasjeplast. Plastleker som kan gjenvinnes har også en begrenset levetid siden kvaliteten på plast reduseres ved hver gjenvinning. Mange plastleker fremstilles av flere plasttyper som gjør at det er vanskeligere å resirkulere disse.  

Til slutt blir plast som kastes brent i en forbrenningsovn som medfører klimagassutslipp.

Treleker

For oss ble det tydelig at vi ønsket å fokusere på å ha en større andel treleker på barnas lekerom/soverom/stue (hvor enn de måtte befinne seg til enhver tid).

Vårt fokus ble rettet mot å ha leker som er trygge for barna, som skaper en knytning tilbake til miljøet gjennom berøring av materialet, som er morsomme å leke med og som tar vare på miljøet under og etter produksjon. Leker som er fri for giftige kjemikalier og maling når små barnemunner lar seg friste til å smake på de, og som er etisk forsvarlig produsert. I tillegg skal det være kvalitetsprodukter som flere generasjoner kan nyte godt av. Bruk og kast-mentaliteten må endres. Det er dette vi vil videreformidle til andre, og til våre barn.

Leketreet

Gjennom vår nettbutikk Leketreet skal vi tilby bærekraftige, trygge og fornuftige barneleker til det norske folk. Vårt fokus er på barn fra null til fem år.

Vi håper du blir fornøyd med nettbutikken og produktene, og vi håper du vil gi oss tilbakemeldinger på hva du tenker bør være i vår nettbutikk og hvordan du opplevde å handle hos oss. Slik kan vi utvikle oss til å bli en bedre nettbutikk.

Du er alltid velkommen til å kontakte oss, på telefon eller e-post, dersom du har noen spørsmål.

 

 

Med vennlig hilsen 
Anders og Kari Voss Hofset - og to små.